Säkerhet

 

VÅRA ÅTGÄRDER FÖR ATT DU SKA KÄNNA DIG TRYGG

Med anledning av Covid-19 

Just nu befinner vi oss alla i en situation där det är viktigt att vi hjälps åt och följer myndigheternas riktlinjer och information. Vi vidtar löpande åtgärder i enlighet med dessa. Här har vi samlat de initiativ vi har introducerat sedan Covid-19 utbrottet i Sverige.
 
Täby Centrum är en viktig plats för människor där vi erbjuder möjligheten att handla mat, besöka apotek och inhandla andra saker som behövs. Vi har öppet enligt ordinarie öppettider, läs mer om våra öppettider här.
 
För de besökare som färdas med bil till centrumet finns det gott om parkeringsplatser så du behöver inte oroa dig för trängsel. Du får alltid två timmars fri parkering vid ditt besök och som Täby C medlem får du fyra timmars fri parkering, läs mer här.
 
Har du frågor kan du alltid nå oss på info@tabycentrum.se.
 
Ta hand om dig och varandra!

 
Städrutiner Täby C Covid-19 

Utökade städ- och säkerhetsrutiner  

För att minska risken av smittspridningen av Covid-19, har vi justerat våra städrutiner, där en av åtgärderna innebär att vi  torkar av exponerade ytor ännu mer frekvent. Vi har även utökat våra säkerhetsrutiner för våra besökares trygghet med att säkerställa jämnare kundflöden och stötta butiker vid eventuell köbildning.

Alcogelstationer Täby C Covid-19 

Alcogelstationer

Vi uppmanar alla besökare som rör sig i Täby Centrum att använda sig av tvål och handsprit enligt myndigheternas rekommendationer. Som ett led i vårt kontinuerliga säkerhetsarbete har vi kompletterat med att placera ut alcogelstationer i anknytning till varje huvudentré för att ge våra besökare tillgång till god handhygien vid sitt besök.

Hänsyn och kommunikation, Täby C, Covid-19 

Kommunikation

Vi påminner våra besökare löpande om att hålla avstånd, undvika köbildning och vara noga med handhygien samt stanna hemma vid minsta sjukdomskänsla. Detta kommuniceras vid alla entréer, skyltning samt digitala skärmar i hela Täby Centrum. Exempel på dessa är bland annat dekaler utplacerade vid rulltrappor, kundtoaletter och andra allmänna utrymmen. Håll gärna utkik efter dessa skyltar under ditt besök. Detta kommuniceras även löpande i våra nyhetsbrev, sociala kanaler och vår hemsida.

event 

Eventaktiveringar

Som ytterligare en säkerhetsåtgärd har vi för tillfället valt att ställa in eller senarelägga alla större eventaktiveringar i centrum. Håll gärna utkik på vår hemsida och sociala medier där vi löpande lägger upp information om andra aktiveringar som händer.

antal sittplatser 

Antal sittplatser samt plexiglas till reception

Vi har tillfälligt minskat antalet sittplatser runt om i centrum för att skapa naturliga avstånd mellan våra besökare samt satt upp skyddande plexiglas till vår reception för att minska smittspridning vid kontakt mellan våra besökare och personal.

lekytor 

Lekytor och barnbilar

För att skydda dig och dina barn har vi för tillfälligt stängt vår allmänna lekyta, Täby-Kattens Värld samt våra barnbilar i centrumet. Så snart situationen tillåter ser vi fram emot att öppna dessa igen.

kassa 

Köer och kassasystem i Täby Centrums butiker

För att minimera risken för köbildning, ber vi dig att köa ensam för att undvika trängsel. Våra butiker och restauranger har även märkt upp med avståndsmarkeringar vid till exempel provrum för att förenkla för dig som besökare att hålla avstånd. Vänligen var uppmärksam på dessa och respektera varje butiks egna avståndsmarkeringar och rekommendationer. Tillsammans hjälps vi åt!

cafe och restaurang 

Vid ditt café- eller restaurangbesök

Våra caféer och restauranger agerar i linje med Folkhälsomyndighetens riktlinjer och vi har vidtagit åtgärder för att undvika trängsel och köbildning. Till exempel har många av dem anpassat sin yta genom att plocka bort sittplatser för att öka avståndet mellan sina gäster samt skyltning om att hålla lämpligt avstånd.

Wolt, Täby C 

Wolt

I samarbete med matleverans-appen Wolt i Täby, kan du beställa hem din mat från ett stort urval av Täby Centrums restauranger. För att minimera riskerna för dig och Wolts kurirpartners kommer din leverans att ställas vid din dörr som standard. Läs mer om Wolt här.

Hemleverans, Täby C, Covid-19 

Hemleverans

Under våren och sommaren 2020 har vi erbjudit våra kunder att köpa sina varor på distans och få dem levererade hem till dörren samma dag. Våra kunder har även kunnat hämta ut sina varor från ett upphämtningsställe i Täby Centrums södra garage.