Varfest

Vattenkanna 299kr - Åhléns, Pasta från 59kr - Åhléns, Tallrikar från 79kr - Åhléns, Glas 99kr/st - Åhléns, Vas 126kr - Søstrene Grene, Grytunderlägg 245kr två pack - Illums Bolighus, Peppar och Saltkvarn 299kr/st - Illums Bolighus, Grön Gurka dressing 67kr - Åhléns

En färgsprakande vårfest

Rogivande grönt, uppiggande pasteller och ett överflöd av gult – som inte alls är särskilt fult. Vårens inredningstrender sprakar av färggrann fägring samtidigt som naturen med sina träiga influenser fortsätter att inspirera. Vi har samlat ihop vårens inredningsfavoriter som förgyller såväl slott som koja.

färgkodat

Vårens inredning sprakar av färggrann fägring. Starka färgskalor och jordnära toner blandas friskt med ljusa pasteller, vilket skänker både dynamik och liv. Den ofrivilligt fulstämplade nyansen gult har dessutom äntligen fått sin revansch och är nu trendigare än någonsin.

Le crusetBlått är flott, inte minst en gryta från Le Creuset
LagerhausVas 300kr - Lagerhaus, Dessertbägare 300kr/6pack - Lagerhaus, Glasskopa 40kr - Lagerhaus, Servering fat Iittala 899kr - Illums Bolighus
CerveraUppiggande dukning med färgstarka kulörer från Cervera
Illum BolighusGult glas med dekorativa bubblor från Illums Bolighus

En oas i vardagen

Pusta ut efter arbetsdagens slut i din privata oas. Bulla upp med mjuka kuddar, ljusa pas- teller och rogivande dofter för att skapa ett vardagsrum som känns lika välkomnande som trendsäkert.

H&M HomeLjusa nyanser från H&M Home sätter stilen
Ahlens doftpinneRogivande doftpinnar från Åhléns
BoconceptBord 3.769,00 kr - BoConcept, Bok CAT 609kr - Illums Bolighus, Lampa 799kr - Granit, Kruka 69kr - Granit, Ljusstake marmor 299kr - Lagerhaus, Väggdekoration keramik 104,00 kr - Søstrene Grene, Ljusstakar rosa 31,40/st - Søstrene Grene, Fruktkorg i porslin 500kr - Lagerhaus, Blommor 199kr - Åhléns
HemtexKuddfest med vårens nyheter från Hemtex

Gröna fingrar

Inred din uteplats med livlig grönska, trendig rotting och solvarma nyanser. Men oavsett om du har en egen trädgård, balkong, uterum eller närheten till en park, se till att komma ut i vårsolen för nu har utelivet återigen blivit inne.

Soffa IndiskaSoffa i rotting från Indiska
Odlingslada Granit Odlingslåda från Granit
Vattenkanna H&M HomeSätt extra guldkant på blomvattningen med en vattenkanna från H&M Home
LagerhausBänk 800kr - Lagerhaus, Vas 159kr - Søstrene Grene, Sprayflaska glas 60kr - Lagerhaus, Tavla 79,40kr - Søstrene Grene, Rislampor från 79kr - Granit, Vattenkanna 249kr - Granit, Rosa kruka med växt 100kr - Lagerhaus

dukat för fest

Ta in naturen, blanda gammalt porslin och dekorera med blommor och textila färgklickar. Det dukade bordet bjuder in den rätta stämningen och är en fest för såväl ögat som aptiten.

LagerhausVas 300kr - Lagerhaus - Dessertbägare 300kr/6pack - Lagerhaus, Glasskopa 40kr - Lagerhaus, Servering fat Iittala 899kr - Illums Bolighus
Serveringskarott från CerveraServeringskarott från Cervera
Lexington CompanyServettring från Lexington Company
Vinglas anrik karaktär LagerhausVinglas med anrik karaktär från Lagerhaus

hemmets hjärta

Länge leve träsmaken! Åtminstone när vi kikar in i hemmets bultande kökshjärta. Det stora intresset för hållbarhet gör att naturens influenser fortsätter att trenda. Gedigna kök (framför allt i ek) syns hos de flesta köksleverantörer samtidigt som grönt fortsätter att vara en riktig it-färg.

Lexington CompanyRandigt förkläde i grönt från Lexington Company
IndiskaSalladsbestick i mangoträ från Indiska
CerveraAllt för ett inspirerande (och hållbart) kök hittar du hos Cervera
Kitch’nSmeg elvisp i pastellgrönt från Kitch’n


Hallå där, Per Wennberg inredare på Himla

Vilka färger och nyanser inspireras vi av i vår?
– Himlas ägare och kreativa chef, Annica Högström, är en naturkraft i form av färgsprakande kreativitet och arbetsglädje. Ingen kan som hon, utav en enda färg, utvinna så många oräkneliga nyanser. Inför våren 2022 har hon satt stilen för det dukade bordet med kollektionen Hi honey, I’m home. En trendig blandning av oväntade färgkombinationer i varma beigea toner, pudrigt rosa och trendigt gult och lila. Det är en spännande och högaktuella blandningar av kulörer på bordslinne.

Hur bör vi förhålla oss till textilier när vi inreder våra hem?
– Att inreda med textil, och framförallt med hjärtat, är ett enkelt och effektfullt sätt att påverka och göra skillnad i hemmet. De saker vi älskar och använder berättar en historia. Det framkallar kära minnen samtidigt som det inspirerar oss. Att satsa på linnetextiler som håller livet ut är dessutom inte bara smart för plånboken, utan även för moder jord. Det fina med linne är att det har lång livslängd och är snällt mot miljön då det kräver lite vatten för att växa. Linne kan också tvättas i maskin och blir bara bättre och bättre med åren. Lin är även en förnybar naturfiber.

Hur ser vårens dukningstrender ut?
– Vi dukar bordet med kulörer som vågar ta plats, både på köksbordet och i matsalen. Det dukade bordet skapar stämning och sätter en personlig prägel på hela måltiden. Färg och linnetextil tillför såväl liv som energi till dukningen. Linneservetter dekorerade med servettringar är det dukade bordets smycke. De sänder gästen en signal om att värden lagt ner både omsorg och omtanke på dukningen. Under 1600-talets Frankrike fanns till exempel särskilda akademier som lärde ut komplicerade servettbrytningar. I dag är vi istället tacksamma för servettringens intåg och förmåga att enkelt förändra uttrycket på en servett. Blomster på bordet är sedan pricken över i:et som skänker en känsla av livskraft.

Dina tre bästa tips för att få till en inspirerande dukning i vår?
1. En underskattade, och osynlig funktion, är bordsfilten som ligger under linneduken. Den håller duken på plats och ger en lyxig känsla samtidigt som den dämpar skrammel från porslin, glas och bestick.

2. En linneduk i härlig färg är oslagbart och får vem som helst att dra på mungiporna. Duken ska självklart kombineras med linneservetter. Servetten ger den vardagslyx vi alla behöver emellanåt.

3. Livet är en fest som mest består av vardagar. Vår bordstablett Weekday finns i elva olika färger och skyddar linneduken när olyckan är framme. Tabletten ligger stadigt på bordet, blir en bricka till ditt porslin och är lätt att tvätta.